Siirtyminen omatoimikirjastoon

Siirtyminen omatoimikirjastoon käynnistyy vuoden 2018 alkupuolella. Omatoimikirjasto lisää päivittäistä aukioloaikaa ja mahdollistaa kirjaston käytön myös viikonloppuina. Henkilökunta on paikalla arkipäivisin joten henkilökohtainen palvelu jatkuu entiseen malliin. Silloin ovet ovat normaalisti auki eikä sisäänkirjautumista tarvita. Omatoimiaikana ulko-ovi on lukossa ja sisään pääsee näyttämällä kortin viivakoodia kulunvalvontalaitteelle ja näppäilemällä tunnuslukunsa. Valvontakamerat sekä hälyportit hoitavat valvonnan. Kuulutukset ilmoittavat omatoimiajan alkamisesta sekä päättymisestä. Kirjat lainataan automaatilla selkeiden ohjeiden mukaan. Palautuksessa ei tarvita korttia, aineisto käytetään viivakoodinlukijassa ja palautetaan viereiseen hyllyyn.

Aukioloajoista ja muista käytännön asioista tiedotetaan myöhemmin.